06-20-567-5661

Csak magánszemélyeknek vállalok coachingot.

Céges tréninget, céges coachngot a KATA miatt nem vállalok!

Ma már egyre többször halljuk a coach (kiejtése: kócs) szót, és halljuk, hogy megyek coachingra. Nemrég megkérdezték tőlem, mit jelent a coaching, és miért járnak coach-hoz egyre többen?Milyen témákban lehet coacholni?

Coaching fogalma: “A coaching az ügyféllel való partneri együttműködés egy olyan gondolat-ébresztő, provokáló és kreatív folyamatban, amely arra inspirálja az ügyfelet, hogy szakmai és személyes szempontok alapján a legtöbbet hozza ki önmagából.” (Forrás: ICF etikai kódex)

Nagyon mikro szinten elmesélve, gyakorlatilag egy beszélgetés történik a coach és a coachee között.  A coach kérdéseket tesz fel, amely segíthet. A megoldásra fókuszálunk közösen együttműködve. Ezt igazából megtapasztalni könnyebb, mint leírni. A beszélgetés közben előjöhetnek régi emlékek a múltunkból. Egyszercsak rálátunk a dolgainkra másik nézőpontból is.

A coach nem tanácsadó, de segíthet felismerni kérdéseivel azokat az életeseményeket, sikereinket, melyet már alkalmaztunk korábban. Segíthet a coach feltérképezni a lehetőségeinket is.

Nagyon fontos, hogy abban az egy órában, mely a coaching ülés, a coach nem fogja megoldani helyettünk a dolgainkat. Nem ügyintézőnk! Abban segíthet, hogy a dilemmánkat megbeszélve eljussunk egy olyan felismeréshez, mellyel könnyebben eligazodunk az életünkben.

A coach segíthet a munka és a magánéletben az egyensúly megtalálásában is. Felismerhetjük az újabb lehetőségeinket. Segíthet kialakítani jobb szokásokat, akár gazdaságosabb időbeosztás kialakításában is támogathat a kérdéseivel.

Kiknek segíthet a coach? Bárkinek. A marketing szakértők azt mondják, hogy nem lehet mindenkinek segíteni, nem lehet így hirdetni. Valójában még akkor is segíthet a coach, ha nem mondod meg, miben szeretnél fejlődni, tisztán látni. Mennyire fontos Neked?

A coach nem a magánéletére kíváncsi senkinek, hanem igyekszik olyan előrevivő kérdéseket feltenni, mely segíthet. A terápiától abban különbözik, hogy a lehető legkevesebb időt töltsünk el a múltunkban tapasztalt dolgainkkal a beszélgetésünk során. Annyi időt, amennyi feltétlenül szükséges.

Hány coaching ülés kell a megoldáshoz? Ezt csak a gyakorlatban tudhatjuk meg. Van, amikor már egy 30-60 perces beszélgetés is elég lehet. Meg lehet állapodni az ülés végén következő időpontban, és meg lehet állapodni abban is, hogy ha igény van még coachingra, akkor újabb időpontot kér majd a coachee.

Keresztény szemléletű coachinggal kapcsolatban, ha van kérdése, szívesen válaszolok rá.